BRM 200 km STARA VAGA

5. listopada 2012. | Arhiva

by Nenad Ciglar

Pozivamo vas na drugi breveto ove godine u organizaciji „Velocity & Stara Vaga“ i pod patronatom  Randonneurs Croatie. Start je u subotu, 13. listopada 2012. od 8:00 sati ispred Caffe & Grill „Stara Vaga“ u ulici Josipa Kozarca bb, u Čakovcu.

Iz Čakovca trasa vodi prema jugoistoku, preko Drave u Podravinu, sve do mjesta Ludbreg gdje se nalazi i prva kontrolna točka na INA benzinskoj postaji. Dalje se kreće prema zapadu kroz sjeverne obronke Kalničkog gorja pokraj Varaždinskih Toplica do Novog Marofa. Tu trasa prelazi na južnu stranu obronka Ivanščice, najviše planine sjevero zapadne Hrvatske. Sve do KT2 u Zlataru trasa je konstantno izmjenjivog ritma s kratkim usponima i spustevima, te puna zavoja. Kontrolna točka je na PETROL benzinskoj postaji. Poslije Zlatara trasa vodi dolinom do mjesta Kuzminec, gdje se spaja na cestu Krapina-Varaždin. Tu počinje najveći uspon na trasi: 2,5 km dug uspon na Veternicu s prosjekom 10%. Nakon kraćeg spusta do Golubovca počinje vožnja kroz usjek i kamenolom Očura s učestalim prelascima preko nezaštićenih pružnih prijelaza. Potreban je povećani oprez. Dalje stižemo do Lepoglave, gdje skrećemo ljevo preko pruge i prolazimo pokraj INA benzinske pumpe u smjeru sjevera prema Bednji i Trakošćanu. Slijedeća, 3. KT je na samom Trakošćanskom jezeru u restoranu na splavi. Potrebno je prijeći 300-tinjak metara po pješačkoj stazi kroz park/šumu do jezera iza brežuljka na kojem je dvorac. Dalje vozimo opet valovitom trasom preko Cvetlina, Višnjice i Voće do Ladanja gdje se otvara pogled na prostranu varaždinsku ravnicu. Dalje trasa postaje potpuno ravničarska. Stižemo u grad Varaždin i preko mosta na Dravi prelazimo u Međimurje. U mjestu Pušćine se odvajamo od ceste za Čakovec i skrećemo prema Štrigovi. Prolaskom kroz Macinec cesta se počinje sve jače uspinjati, te se nakon vrha u Sv. Urbanu spusti do KT4 u Štrigovu, najvinogradarskije mjesto. Tu u caffe baru KULT kušamo koju kapljicu, ovjerimo kartone i nastavimo do Čakovca preko brdovitog Međimurja prolazeći najvišim vrhom Mohokos. Slijedi spust do Čakovca i završetak breveta uz ukusne čevape.

Ukupno 214 kilometara i 1500 metara penjanja. Vidimo se na startu!

Na cilju je za sve sudionike osigurana okrijepa po izboru u restoranu u vrijednosti od 25,00 kn.

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna (ili 10 eura) i plaća se na startu. Jednaki iznos je potrebno platiti ukoliko se želi i medalja nakon završenog breveta (zaokružiti na kartonu). Ona se dobiva kasnije poštom na kućnu adresu.

Prijaviti se možete na e-mail zaključno do 11. listopada 2012 do 23.00h. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu.

Kontakti:         E-mail: info@velocity.com.hr

Tel: 098 242 657, Nenad Ciglar

Informacije

–          plan puta BRM 200 km Stara Vaga

–          karta BRM 200 km Stara Vaga

–          GPX file BRM-a 200 km Stara Vaga

–          Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu.

Više informacija kao i popis prijavljenih možete naći na: http://www.velocity.com.hr/wp/?p=810#more-810.

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
230701
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva