BRM 200 km Zadar – 4 mosta 2022 – Najava

11. veljače 2022. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Start breveta “4 mosta” je u Zadru, parkiralište Interspar (ulica Bleiburških žrtava 18), u subotu 19. ožujka u 8:00 sati, a cilj je na istom mjestu nakon 229 km i obiđenog Virskog, Paškog, Masleničkog i Šibenskog mosta.

Do prve kontrolne točke, Virskog mosta, za zagrijavanje vodi odlična biciklistička staza, a nakon nje zanimljiv morsko-močvarni krajolik i poznata vizura ninske crkve sv. Nikole. Nakon okreta na mostu ruta skreće prema Ninu i kroz Ninsku solanu i blago valovit teren prilazi kultnoj koti zadarskih cestovnih biciklista, kratkom, ali strmom Matakovom brigu. U slučaju vedrog vremena, cijelim putem od Nina do Paškog mosta (2. KT) dominiraju vidici na južni Velebit. Nakon okreta na mostu, cesta po blagim hupserima vodi do mjesta Jovići, zatim se oštrije penje na Gornju Slivnicu, pa se uz pogled na kanjone Male i Velike Paklenice spušta do Masleničkog mosta (3. KT).

Put dalje novom rutom obilazi Novigradsko more, pa se priključuje na srednjovjekovnu cestu Via magna, koja je povezivala Nin s Kninom, a danas prolazi mjestima Korlat i Kula Atlagić na putu prema Benkovcu. Od Benkovca do Šibenskog mosta i treće kontrolne točke je oko 50 km, kroz rjeđe naseljen kraj i mogućnost opskrbe u mjestu Stankovci. Do cilja nakon mosta preostaje još 70-ak km po ravnoj i u ovo doba malo prometnoj Jadranskoj magistrali. Bacite pogled na Vransko jezero, umočite umorne noge u more, proučite domete apartmanizacije – i već ste na cilju.

Brevet „4 mosta“ je od početka zamišljen kao uvod u sezonu, odličan prvi breveto za one koji se tek žele okušati u randonneurskom načinu vožnje, ali i iskusnije koji se tek oporavljaju od zime.  Bez teških uspona, uz malo prometa, veliku vjerojatnost povoljnog vremena i jednostavnu navigaciju, brevet je pogodan i za one bez većeg maratonskog iskustva. Randonneurima život može zagorčati tek jaki vjetar, tzv. marčana bura, pa u slučaju takve prognoze treba prilagoditi opremu i pripremiti psihu i taktiku.

Brevet je vremenski ograničen na 13 i pol sati, pa ćemo na cilju u Zadru dežurati do 21:30. Uz ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo za uvjete smanjene vidljivosti i noćni dio vožnje, a uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Zadar – 4 mosta
  • Karta BRM 200 km Zadar – 4 mosta
  • Gpx datoteke BRM 200 km Zadar – 4 mosta
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 17. ožujka, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Prijavite se na ovjde.

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama, svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik (sukladno ograničenjima i uputama koje će tada vrijediti).

Popis prijavljenih možete naći .

Vidimo se!

Renato Majić

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
524154
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva