Flèche Croatie 2020

13. svibnja 2020. | Arhiva

Flèche Croatie je 24-satna ekipna randonneurska vožnja. Cilj Flèche vožnje je u 24 sata odvoziti najmanje 360 kilometara. Flèche nije utrka. Flèche -a nije natjecanje, već druženje i zajedništvo. Ekipe iz različitih polazišta voze prema zajedničkom cilju. Flèche je jednistvena vožnja organizirana pod okriljem Audax Club Parisiena (ACP) i uvjet je za stjecanje titule Randonneurs 5000 i Randonneurs 10000. Flechè Croatie je izvedena iz tradicionalne Flèche Vélocio randonneurske vožnje i organizirana sukladno sljedećim pravilima:

 • Svaku ekipu čini najmanje tri, najviše pet članova koji se voze zajedno do unaprijed od organizatora određenog cilja.
 • Sve ekipe imaju zajednički cilj, ali svaka ekipa sama određuje svoje mjesto starta i trasu, kao i kontrolne točke. Duž trase mora biti najmanje četiri kontrolne točke (najviše 12).
 • Ekipe mogu izabrati istu trasu, ali ne smiju startati u isto vrijeme (najmanja vremenska razlika mora biti jedan sat) i ne smiju se voziti se zajedno.
 • Iako svaka ekipa teži odvoziti što je moguće više kilometara, Flèche Croatie nije utrka.
 • Kontrolne točke se ne smiju ponavljati. Nije dozvoljeno ponavljanje trase (krugovi). Između dviju kontrolnih točaka ekipa mora izabrati najkraću moguću trasu.
 • Pratnja je dozvoljena isključivo na kontrolnim točkama.
 • Broj stanki nije ograničen, ali niti jedna ne smije biti duža od dva sata.
 • Od najviše pet članova jedne ekipe na cilj moraju doći najmanje tri člana kako bi se vožnja mogla homologirati za cijelu ekipu.
 • U posljednja dva sata vožnje, ekipa mora odvoziti najmanje 25 kilometara.
 • Osim najmanje udaljenosti koju ekipa mora odvoziti unutar 24 sata (360 km), u odnosu na prijavljenu udaljenost (iz Prijavnice) ukupno odvožena duljina ne smije odstupati više od +/- 20%.
 • Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Osim ovih pravila, svaki sudionik mora poštovati Zakon o sigurnsti prometa na cestama Republike Hrvatske. Kršenje navedenih pravila jednog ili više članova i/ili pratnje može dovesti do diskvalifikacije ekipe.

Start Flèche Croatie je u subotu 23. svibnja, između 14 i 15 sati. Cilj je 24 sata kasnije u sportskom centru Sveta Nedjelja, Kapetan ekipe mora predati organizatoru kontrolne kartone najkasnije do 16 sati. Na cilju će biti osigurana okrjepa i mogućnost tuširanja.

Svaka ekipa treba izabrati kapetana ekipe, koji predstavlja ekipu i komunicira s organizatorom Flèche Croatie. Prije starta kapetan ekipe mora dostaviti organizatoru Prijavnicu (randoneurs.croatie@gmail.com), ne kasnije od nedjelje 17. svibnja do kraja dana. Uz Prijavnicu treba dostaviti gpx datoteku odabrane trase. Po odobrenju trase, kapetanu će biti dostavljeni kontrolni kartoni s upisanim kontrolnim točkama. Kontrolni kartoni moraju biti potvrđeni na startu i na svakoj kontrolnoj točki. Na cilju kontrolni karton ovjerava organizator. Kontrolne točke mogu biti lokali, trgovine, benzinske postaje, hoteli, … Obavezno u kontrolnom kartonu mora biti upisana prijeđena udaljenost po isteku 22. sata i 24. sata, razlika ne smije biti manja od 25 km. Udaljenost se potvrđuje u prvom slijedećem mjestu, odnosno na cilju Moguće su i skrivene kontrolne točke organizatora. Odstupanja od prijavljene trase nisu dozvoljena osim u slučaju izvanrednih okolnosti kao što su radovi na cestama, zabrana prometa uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (vjetra) i slično.

Kao i za brevete, dozvoljena je upotreba bilo kojeg vrsta bicikla (tandemi, tricikli, …) pogonjenih isključivo vlastitim mišićima. Obavezna oprema je kaciga, a za noćni dio vožnje, kao i za uvjete smanjene vidljivosti prednje bijelo, stražnje crveno svjetlo i reflektirajući prsluk ili trake.

Informacije

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu randonorsku vožnju. Vidimo se na cilju!

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
70204
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva