Najava BRM 200 km Bregana – Žumberak² 2017

23. svibnja 2017. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvog breveta Žumberak² (Žumberak na kvadrat) došlo je vrijeme za drugo izdanje. Start je u Bregani 27.5.2017. u 8:00 sati. Staza je dugačka 201 km, a vremenski limit za završetak je 13:30 sati.

I ove godine put nas vodi kroz Žumberačko i Samoborsko gorje, Samoborski i Jaskanski kraj koji se predstavljaju u punoj svojoj zelenoj ljepoti. Vozi se kroz šume i livade, vinograde i vočnjake, uz riječice, potoke i slapove, Pašnjake i oranice, po brdima, a malo i po ravnici uz pjev ptica, zvuke domaćih životinja a ako bude sreće i pokojim primjerkom divljači koja pretrčava cestu.

Staza je malo izmijenjena u odnosu na prošlu godinu. Odabrane su malo bolje ceste, uklonjeni najzahtjevniji strmi i kratki usponi. Za sve one koji su vozili prošle godine ovo će biti prilika upoznati još neke dijelove ovog kraja. I ovog puta voze se 2 kruga, koja su zaštitni znakovog breveta. Promjena je što se drugi krug vozi u suprotnom smjeru.

Prva kontrolna točka je u Sošicama do koje se dođe nakon početnog uspona na Žumberačko gorje i najviše asfaltirane ceste na Žumberku, slijedi spust do Jastrebarskog i druge kontrolne točke. Treća je na start/cilju ovog breveta u Bregani do koje nas staza vodi preko Galgova i Samobora na koju dolazimo iz suprotnog smjera. Četvrta kontrolna točka je u Plešivici u vinariji i restoranu Ivančić gdje je osiguran ručak za sve sudionike. Ponovno se spuštamo do Jastrebarskog, pa kroz Slavetić do Kostanjevca i pete kontrolne točke. Nakon toga dolazi posljednji uspon, još jedno na Žumberak i spust na cilj u Breganu. Ceste su ovdje vrlo isprepletene i bilo bi potrebno mnogo više kontrolnih točaka kako bi se uklonila svaka mogućnost kraćenja. Ipak, da ne bi vožnja bila previše ispresijecana kontrolama a vjerujući u ranndoneurski duh svih sudionika postavljeno je 6 kontrolnih točaka. Obavezni dio opreme je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake i svjetla koja će se provjeravati na startu i tijekom vožnje.

I ove godine će osim breveta od 200 km bit će organiziran i jedan krug za rekreativce gdje će svaki biciklist rekreativac na sjecištima krugova moći odabrati svoj pravac ovisno koliko dugo i teško želi voziti. Krug za rekreativce je u dužini 100 ± km, ovisno o odabiru pravca.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 25.5.2017. u 23:59. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta, te da li želite voziti brevet ili rekreativnu vožnju (1 krug) – prijavite se ovdje (na linku: https://docs.google.com/forms/d/1aumgH215cbSgidbk5gCegUJSbrDSFThkIJlyUi0pTpo/edit?ts=5921f018 ili e-mail tomislav.barbic1@gmail.com). Startna pristojba plaća se samo za brevet.

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Bregana – Žumberak2 2017.
  • karta BRM 200 km Bregana – Žumberak2 2017.
  • gpx datoteke BRM 200 km Bregana – Žumberak2 2017.
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
230124
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva