Najava BRM 200 km Bregana – Žumberak² 2023

8. svibnja 2023. | Arhiva, Breveti - Arhiva

U subotu 13.5.2023. na rasporedu je osmo izdanje breveta Žumberak², uz potporu BK Pedalinac.

Start breveta je u 8:00 sati sa sada nadam se već dobro poznate adrese – Mala Jazbina 70, Bregana, u ugodnoj domaćinskoj atmosferi. Klasično kao i do sada voze se 2 kruga, odnosno 2 puta se penje i spušta sa Žumberka. Između 2 kruga osiguran je topli obrok za sve sudionike.

Prvi krug nakon starta, kratkog spusta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom Gorju, te brežuljkastim dijelom gorja dolazimo do prve kontrolne točke u Sošicama. Nakon Sošica spuštamo se kroz Krašić do Stare karlovačke i Jastrebarskog, nakon čega slijedi novi uspon prema Plešivici do kontrolne točke 2 u Poljanicama. Na kontrolnoj točki 3, koja je ujedno start i cilj, bit će već spomenuta okrijepa.

Drugi krug je dosta sličan prvome, ipak nešto kraći. Kontrolna točka 4 je u mjestu Stojdraga nakon prvog dužeg uspona u drugom krugu. S najviše točke rute u drugom krugu, nakon Petričkog Sela, ne idemo prema Sošicama nego se direktno spuštamo u Jastrebarsko te Gornji Desinec gdje se nalazi kontrolna točka 5, te prema završetku breveta idemo ravničarskim dijelom s blagim usponima.

Sam breveto je dosta brdovit, uostalom kako i diktira krajolik Žumberačke Gore. Ali isplati se voziti zbog prekrasne prirode koja ga okružuje i zato se nadam da se vidimo u što većem broju.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijave

Startna pristojba iznosi 15,00 €. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 10,00 €. Prijaviti se možete do 11.5.2023. do 24:00. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Tko je u mogućnosti neka na start donese popunjenu i potpisanu Izjavu. Prijavite se na e-mail tomislav.barbic1@gmail.com .

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Žumberak²
  • Karta BRM 200 km Žumberak²
  • gpx datoteke BRM 200 km Žumberak²
  • Izjava (koju svaki sudionik prilikom registracije mora potpisati)

Vidimo se!

Tomislav Barbić

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
228052
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva