Najava BRM 200 km Bregana – Žumberak² 2018

11. svibnja 2018. | Arhiva, Breveti - Arhiva

26.5.2018. s početkom u 8:00 sati na rasporedu je treće izdanje breveta Žumberak². Start je u Bregani iz caffe bara Romansa.

Tradicionalno za ovaj brevet i ove godine voze se dva kruga po Žumberku i okolici, a ruta nas vodi novim putevima kako bi i dalje nastavili upoznavati Žumberački kraj sa svim njegovim ljepotama.

Nakon starta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom gorju, u Novom Selu Žumberačkom skrećemo desno te nas ruta ove godine po prvi put vodi preko granice, na drugu stranu Žumberka, onu Slovensku. Obavezno sa sobom ponijeti putnu ispravu (putovnicu ili osobnu iskaznicu). Slijedi spust prema rijeci Krki i pitoresknom gradiću Kostanjevica na Krki gdje se u baru Štraus smještenom na samoj obali rijeke nalazi prva kontrolna točka. Vožnja se nastavlja dolinom Krke i Save do graničnog prijelaza u Bregani i povratka u Hrvatsku, te prvi krug završava na startno-ciljnoj lokaciji u caffe baru Romansa, gdje je i druga kontrolna točka.

Drugi krug se vozi u istom smjeru kao i prvi te prati rutu prvog kruga do Novog Sela Žumberačkog, s time da ne skrećemo prema Sloveniji nego nastavljamo glavnom cestom, odnosno dobro poznatom rutom kojom se brevet vozio prošle dvije godine. Kroz nekoliko Žumberačkih sela, pokraj Sopotskog slapa, jame Jazovke, mirnim i slabo prometnim cestama dolazimo do 3. kontrolne točke gostione Ilas u kojoj je organizirana okrijepa za sve randonneure.

Nakon okrijepe nastavljamo spustom prema Krašiću, te uz rijeku Kupu i najstariju hidroelektranu u Hrvatskoj koja se nalazi na ulazu u gradić Ozalj u kojem se nalazi 4. kontrolnoj točkai u caffe baru Tropic. Završni dio breveta je pretežno ravan a vodi nas do Karlovca, pa starom karlovačkom cestom preko Jastrebarskog, te kroz Samobor do cilja u Bregani.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • Karta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • gpx datoteke BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 25.5.2018. u 23:59. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se na e-mail tomislav.barbic1@gmail.com.

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
224475
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva