Najava BRM 200 km Lipik

9. lipnja 2022. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Pozivamo Vas na 8. lipički breveto koji će se održati u subotu 18. lipnja 2022. godine u Lipiku, sa startom u 8:00 sati s Trga kralja Tomislava.

Staza je duga 217,8 km s oko 1863 visinaca i većim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Krenut ćemo ispred Cafe bara MALI CAFFE i proći najljepšom ulicom grada nazvanom po carici Mariji Tereziji u kojoj je smješten zdravstveno-lječilišni i bolnički kompleks – Toplice Lipik, Dom hrvatskih veterana, brojne vile, među kojima se ističu Zgrada stare apoteke i uprave lječilišta, Vila Savić, Vila Osječanka te u konačnici i sama zgrada Gradske uprave.

Preko Pakraca, Požege, Pleternice i Ruševa doći ćemo do 90 km udaljenog Čaglina u kojemu se nakon pružnog prijelaza s desne strane nalazi 1. KT u Caffe bar ZADRUGAR. Iz Čaglina preko Bekteža i Kutjeva ulazimo u Park prirode Papuk, jedan od najljepših dijelova breveta s najozbiljnijim usponom na čijem se vrhu nalazi vidikovac smješten na 622 mnv s kojeg pogled seže sve do Mađarske. Slijedi spust u Orahovicu i 15 km vožnje podravskom magistralom do Mikleuša gdje skrećemo lijevo i dolazimo do 160 kilometra udaljenog Voćina i 2. KT u Caffe bar „CENTAR“ koji se nalazi s lijeve strane. Trasa dalje vodi Parkom prirode Papuk preko vrha Djedovica smještenog na 531 mnv do Kamenske, Pakraca i završava ispred Caffe bara MALI CAFFE gdje sve sudionike očekuje ručak (juha, piletina u umaku od šampinjona, riža ili tjestenina i salata) koji je uključen u cijenu startnine.

Breveto je vremenski ograničen na 13:30 sati, pa ćemo Vas na cilju čekati do 21:30 sati.

Uz tehnički ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje i stražnje svijetlo u slučaju vožnje po mraku ili u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma ili rezervna zračnica. 

NAPOMENA: Na start dođite u 7:00 kako bi smo do 7:55 sati uspjeli riješiti prijave.

Vidimo se!

Tomislav Nuić

Prijava:

  • startnina iznosi 110 kn (pripremite sitan novac)
  • prijaviti se možete do četvrtka 16. lipnja do 23:59 sati. Prijavite se ovdje
  • odjave na email: tomislav.nuic@gmail.com
  • po uspješno završenom brevetu možete naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 70 kn

Informacije:

  • Plan puta BRM 200 km Lipik
  • Karta BRM 200 km Lipik
  • gpx datoteke BRM 200 km Lipik
  • Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
74594
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva