Najava BRM 200 km Nova Gradiška

15. rujna 2023. | Arhiva

Da rute breveta nisu još dotaknule sve ceste u RH pobrinut će se breveto “Nova Gradiška”. Mjesto starta i ruta ovog breveta  poznati su  lokalnim biciklistima koji su jedva čekali da svoje blago podijele s ostalim kolegama. Profil rute pokazuje da Slavonija nije tako ravna i dosadna. Ostaje još provjeriti to u realnosti. Bit će šuma, polja, jezera, dobrih cesta, a također se nadamo druženju i lijepom vremenu.

  • Dužina breveta: 218 km
  • Visinska razlika: 2100 m
  • Start breveta: subota 30. rujna u 08:00 h
  • Završetak breveta: subota 30. rujna u 21:30 h

Krećemo u 08:00 sati iz centra Kosovca (Fast Food & Pizzeria Kod Klarića koja je ujedno i cilj). Ruta nas vodi prema centru Okučana, te se nakon 9 kilometara penjemo na Bijelu Stijenu. Nakon par brežuljaka i spusta dolazimo do Lipika koji je na 20. km rute. Nakon napuštanja Lipika (ergela sa Lipicancima je s lijeve strane na izlazu Lipika, ako nekog zanimaju konji), slijedi uspon ka spomeniku “Trokutu”, spust prema Novskoj, te po krivudavom i brežuljkastom putu dolazimo do Garešnice koja se nalazi na 72. km rute gdje je prva kontrolna  točka na benzinskoj pumpi INA. Put dalje vodi kroz nasip jezera u pravcu mjesta Uljanik, potom se u pravcu sjeveroistoka vozimo do Daruvara zanimljivim putem s manjim uzvišenjima. Dalje nastavljamo u pravcu juga prema Pakracu čime smo već odvezli više od pola breveta. Nastavak rute obiluje šumskim dijelom podnožja Psunja. Ostavivši Psunj iza sebe dolazimo na kontrolnu točku u Brestovac na 165. km. U nastavku rute, prolazimo centar Nove Gradiške. Obišavši veći dio Slavonije za kraj rute ostaje Posavski dio koji se može odvesti skoro bez okretanja pedala osim posljednjeg hupsera kod mjesta Gorice. Kroz Slavonska sela i njive dolazimo do cilja.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Dodatne upute – mjesto starta/cilja i parkinga:

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Nova Gradiška
  • Karta BRM 200 km Nova Gradiška
  • gpx datoteke BRM 200 km Nova Gradiška
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 10 €. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 10 €. Prijaviti se možete do 28. rujan do 23:59 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta.

Prijavite se na putem emaila ovdje.

Vidimo se!
Vjekoslav Vondrouš
(kontakt: +385 91 197 6333)

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
70955
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva