Najava BRM 200 km Posedarje 2016

22. rujna 2016. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Posljednji breveto duge i bogate randonneurske sezone je BRM 200 km Posedarje. Seoba u toplije krajeve, započeta u Skradinu, završava u Posedarju. Vozit će se malo uz more, malo po Lici, uz dva prelaska Velebita. Za svakog ponešto.

Start i cilj breveta bit će u Posedarju na rivi (Ul. Ivana Gorana Kovačića bb), kod označenog štanda “Bike listopad Posedarje”. Start je u subotu, 1. listopada 2016. u 8:00 sati, a cilj je na istom mjestu, do najkasnije 21:30 sati (vremensko ograničenje je 13 sati i 30 minuta).

Blizina mora i Velebita velikim dijelom određuju rutu, pa za iskusne cestovne vozače nema većih iznenađenja. Od starta u Posedarju vozi se oko 70 km uz more prema sjeverozapadu, do Karlobaga. Nakon kontrolne točke na benzinskoj postaji INA, slijedi najzahtjevniji dio breveta, prelazak Velebita preko prijevoja Oštarijska vrata kod naselja Baške Oštarije. Radi se o usponu od 17 km i preko 900 m visinaca, pravoj poslastici za ljubitelje planinskih cesta. Slijedi brzi spust u Gospić i druga KT, opet na benzinskoj postaji. Do sljedeće KT u Gračacu ima 55 km – na visinskom profilu ravnih, u stvarnosti stalno blago valovitih. Do cilja u Posedarju treba još odraditi kratki uspon na prijevoj Prezid (766 m) i onda uživati u zadnjih 30 km spusta, uz poglede na Tulove grede i tek poneki hupser oko Jasenica i tako sa stilom završiti sezonu breveta.

Ukupna duljina breveta je ravno 200 km, uz 2200 m penjanja i uglavnom odličnu podlogu i široke ceste bez iznenađenja. Navigacija je vrlo jednostavna. Jedina lošija dionica su dijelovi zadnjeg spusta (s Prezida prema Posedarju) gdje je asfalt na dijelovima nahrapavljen i pomalo neugodan. Treba pripaziti i na buru koja može vrlo jako puhati na nekim dijelovima rute i temperaturne razlike između morskog i ličkog dijela breveta.

Prelazak Velebita oduvijek je predstavljao izazov stanovništvu ovih krajeva. Odličan članak o putovima preko Oštarijske visoravni i zanimljivim detaljima o spomeniku Kubus možete naći ovdje: http://www.lika-online.com/prijevoj-stara-vrata-na-baskim-ostarijama/, a svježi članak o Majstorskoj cesti preko prijevoja Mali Alan ovdje: http://www.jutarnji.hr/life/putovanja/za-jednu-od-najfascinantnijih-cesta-u-hrvatskoj-malo-ljudi-zna-pogledajte-carobne-prizore-koje-mozete-vidjeti-vozeci-se-po-toj-impresivnoj-prometnici/4703069/.

Uz ispravan bicikl, za sudjelovanje na brevetu obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se i po potrebi odjaviti možete do četvrtka, 29. rujna, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Prijavite se na: novembre123@gmail.com

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Posedarje 2016
  • Karta BRM 200 km Posedarje 2016
  • gpx datoteke BRM 200 km Posedarje 2016
  • Na start breveta dođite barem pola sata ranije (7:30) kako bi odradili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i Izjavu.

Breveto se ne odgađa zbog lošeg (ili predobrog) vremena.

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
225013
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva