Najava BRM 200 km Posedarje – Zimski breveto 2016.

6. prosinca 2016. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Zimski brevet – nije zimski brevet? Kraj stare sezone ili početak nove? Ne dajte se zbuniti ovim pitanjima, nego 17. 12. (zima navodno još nije počela?) dođite započeti novu sezonu krugom oko Posedarja. Ovaj put nećemo prelaziti Velebit niti se izlagati visinama većim od 300 m. Vjerojatno neće biti ni ledene kiše na prijevojima, ni cjelodnevnog minusa koji se uvlači u kosti. Znamo da randonneuri teško mogu bez ovakvih izazova, ali možda je kratko preseljenje u toplije krajeve u ovo doba godine ipak opravdano.

Start i cilj breveta bit će u Posedarju na rivi (Ul. Ivana Gorana Kovačića bb), kod označenog štada “Bike listopad Posedarje”. Start je u subotu, 17. prosinca 2016. u 7:00 sati, a cilj je na istom mjestu, gdje vas čekamo do 20:30 sati (vremensko ograničenje je 13 sati i 30 minuta).

Ruta je zamišljena kao nadopuna breveta 4 mosta. Sve omiljene nam ceste koje nisu “stale” u 4 mosta i njegovih 230 km, sad su ovdje. Cesta uz Novigradsko more i pogled na Novigrad – check. Vidikovac Kamenjak na Vranskom jezeru – tu je. Krug oko Vira – može. Slikovita dolina između Ljupča i Radovina – čeka da ju otkrijete.

Prvi kilometri rute drže se Novigradskog mora, pri čemu vrijedi deviza – samo uz more, ne možeš promašiti. Prolazimo iznad Novigrada i odvajamo se od obale, nakon čega ubrzo slijedi i prva KT (već oko 20. km), na benzinskoj postaji Batur Benz. Cesta dalje vodi iznad Karina Donjeg i nakon kraćeg uspona i spusta dolazimo u Benkovac. Usmjeravamo se prema drugoj KT, vidikovcu Kamenjak na Vranskom jezeru. Ako dan bude vrlo vedar, dobro se zagledajte u daljinu jer je moguće vidjeti najviši vrh Apenina, Corno Grande. Ruta dalje vodi do morske obale, ali nakon kratke dionice po Magistrali ponovno skreće u Ravne Kotare i vodi nas zadarskim zaleđem i Virskim mostom do 3. KT, zapadnog kraja otoka Vira. Na povratku s Vira je planirana pauza i okrepa na virskom adventu. Slijedi kratko vraćanje do Nina, pa hvatanje smjera prema Posedarju…i taman kad se čini da smo već u Posedarju, odvajamo se s glavne ceste i hvatamo zadnju kontrolnu točku nakon uspona u Gornju Slivnicu. Još malo lijepih pogleda na Velebit, nekoliko malih hupsera s tendencijom nizbrdo – i kraj!

Ukupna duljina breveta je malo preko 200 km, uz 1500 m penjanja i vrlo dobre ceste. Navigacija je jednostavna, ali treba pripaziti na slabije označenim dionicama prije Vranskog jezera i po otoku Viru. Jaka bura je moguća, ali brevet izbjegava najizloženija područja pa ne bi trebalo biti većih problema.

Uz ispravan bicikl, za sudjelovanje na brevetu obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Prijave
=======

Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 15. prosinca, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Prijavite se na: novembre123@gmail.com

Informacije
===========

Na start breveta dođite barem pola sata ranije (6:30) kako bi odradili nužnu administraciju. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i Izjavu.

Brevet se ne odgađa zbog lošeg vremena. GPX datoteke možete naći ovdje.

Smještaj je moguće potražiti kod lokalne TZ na telefon: 095 519 4124 (Šime)

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Kutina

27 srpnja 2024 -Aleja Vukovar 5
Kutina,Hrvatska44320
378712
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva

SLIČNI TEKSTOVI