Najava BRM 200 km Skradin 2015.

10. rujna 2015. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Slijedeći breveto na rasporedu u organizaciji Randonneurs Croatie je BRM 200 Skradin. Nastavljamo sezonu u južnijim dijelovima Hrvatske. Isto mjesto, ista udaljenost, drugi datum (da ne bude tako vruće) i raniji start (dani su sve kraći).

Start breveta bit će u Skradinu pored ulaza glavnog mjesnog parkirališta (Zagrađe 15) u subotu,19. rujna 2015. u 7:00 sati .

Trasa breveta kreće iz Skradina do prve kontrolne točke (Bribirske Mostine) gdje se nakon zagrijavanja pruža prva prilika za jutarnju kavu. Trasa vodi dalje preko Kistanja i Radučića do 2. kontrolne točke u Kninu. Do 3. kontrolne točke (izvor Cetine) se prolazi kroz Kijevo i kreće se lijevo prije Vrlike. Slijedi obilazak Peručkog jezera. KT4 se nalazi na samoj brani hidrocentrale na jugoistočnom kraju jezera. Dalje nas put vodi uz jezero kroz Maljkovo do Vrlike gdje počinje jedini ozbiljniji uspon. Sa 400mnm se penjemo na 862mnm koja je ujedno i najviša točka putem breveta. Slijedi spust  s jednim malim prekidom nakon Drniša skroz do Roškog slapa u Nacionalnom parku Krka. Do kraja puta (Skradin) preko 2 hupsera prolazimo kroz mjesta Rupe i Dubravice.

Predviđena trasa ukupne je duljine 212 km i do 2000 m visinaca. Podloga trase je od dobrog do odličnog asfalta s prekidom od 8km (grubi(?) makadam) iznad Peručkog jezera. Zato, preporučuje se korištenje na bušenje/rezanje otpornijih guma.

Breveto je vremenski ograničen na 13 sati i 30 minuta pa vas na cilju u Skradinu čekamo do 20:30 sati.

Kao i inače, obavezni dio opreme su kaciga, reflektirajući prsluk i svjetla.

Planirana trasa prolazi kroz nekoliko interesantnih povijesnih i zemljopisnih lokaliteta: rimsko nalazište Burnum(foto galerija), Knin, vrela Cetine (link 1; link 2), Peručko jezero, Nacionalni park Krka. Kako trasa često prolazi blizu slatke vode pružat će se prilika za osvježenje/kupanje (Skradin, Cetina, jezero, Roški slap, …).

Napomena:Parkiranje u Skradinu je ili otežano ili se skupo plaća! Predlažemo parkiranje izvan mjesta u okolnim selima i spuštanje na start biciklom.

Trasa vodi kroz brojna naseljena mjesta s mogućnošću dobave namirnica. No, potez od izvora Cetine do HE Peruča ne nudi mnogo mogućnosti za dobavu pitke vode. Uzimajući u obzir otvoreni teren budite spremni nositi sa sobom od uobičajenog više tekućina.

Vidimo se na startu!

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta može se naručiti komemorativna medalja (također 70 kuna). Prijaviti se možete do 17. rujna. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se na mail adresu (kornel.boros@gmail.com)

Informacije

Na start breveta dođite barem pola sata ranije (6:30) kako bi odradili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i izjavu.

Breveto se ne odgađa zbog lošeg (ili predobrog) vremena.

  • plan puta BRM 200 Skradin
  • karta BRM 200 Skradin
  • gpx datoteka BRM 200 Skradin
  • izjava

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
225301
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva