Najava BRM 200 km Žumberak² 2022

11. svibnja 2022. | Arhiva, Breveti - Arhiva

U subotu 14.5.2022. nakon godinu dana stanke vraćamo se zelenim obroncima Žumberačke Gore na brevetu BRM 200 km  Žumberak². Također vraćamo se u standardni termin u svibnju, kako pjesma kaže:

Haj, haj, haj
Divan je Žumberak kraj,
Moj rodni kraju, moj zavičaju,
Lijep si ko mjesec maj!

Start breveta je u 8:00 sati s iste adrese kao i prije dvije godine – Mala Jazbina 70, Bregana, u ugodnoj domaćinskoj atmosferi. Klasično kao i do sada voze se 2 kruga, odnosno 2 puta se penje i spušta sa Žumberka. Između 2 kruga osiguran je topli obrok za sve sudionike.

Prvi krug nakon starta, kratkog spusta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom Gorju, te brežuljkastim dijelom gorja dolazimo do prve kontrolne točke u Sošicama. Nakon Sošica spuštamo se kroz Krašić do Stare karlovačke i Jastrebarskog, nakon čega slijedi novi uspon prema Plešivici do kontrolne točke 2 u Poljanicama. Na kontrolnoj točki 3, koja je ujedno start i cilj, bit će već spomenuta okrijepa.

Drugi krug je dosta sličan prvome, ipak nešto kraći. Kontrolna točka 4 je u mjestu Stojdraga nakon prvog dužeg uspona u drugom krugu. S najviše točke rute u drugom krugu, nakon Petričkog Sela, ne idemo prema Sošicama nego se direktno spuštamo u Jastrebarsko na kontrolnu točku 4, te prema završetku breveta idemo ravničarskim dijelom s blagim usponima.

Sam brevet je dosta brdovit, uostalom kako i diktira krajolik Žumberačke Gore. Ali isplati se voziti zbog prekrasne prirode koja ga okružuje i zato se nadam da se vidimo u što većem broju.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 13.5.2020. do 12:00. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Tko je u mogućnosti neka na start donese popunjenu i potpisanu Izjavu. Prijavite se na e-mail tomislav.barbic1@gmail.com .

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • Karta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • gpx datoteke BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • Izjava (koju svaki sudionik prilikom registracije mora potpisati)

Vidimo se!

Tomislav Barbić

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
69172
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva