Najava BRM 300 km Sveta Nedelja – Gravelacija

18. ožujka 2022. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Dragi svi,
novi randonneurski trostruki izazov, uljepšan prirodnim i povijesnim krasotama je pred vama…
Malo o ljepotama… vožnja kroz hrastovu šumu Turopoljski lug, prelazak preko Odre drvenim mostom, vožnja uz Odru, Savu i Lonju, pa ponovo skela preko Save, vožnja uz Unu, prelazak preko Zrinske gore uz posjetu ruševinama grada Zrina te još neke osobitosti koje bi mogle biti teško zamjetljive u noćnoj vožnji, kao recimo… vožnja uz Kupu.
Malo više o izazovima…
Izazov No. 1.
Savladati 300 km obogaćeno s nekoliko strmih uspona u 20 sati je zahtjevno samo po sebi…
Izazov No. 2.
Više od jedne trećine puta je bez asfalta ili dobrog asfalta. Popeti se, spustiti ili voziti po ravnici s “teškom” podlogom je zahtjevno i sporo te će dolazak “time limita” biti puno brži.
Izazov No. 3.
Od Hrvatske Kostajnice do Kupinečkog Kraljevca zadani vodi po cestama na kojima nema trgovina, gostionica i benzinskih postaja. Pogotovo u noći. Od Kostajnice do Gline u dužini od 80 km nema ikakve javne opskrbe izuzev jednog izvora dobre vode uz koji se prolazi dva puta.
Naravno, pristojno moliti za vodu u rijetko naseljenim selima je dozvoljeno. Iz iskustva znam da su neke randonneurke i randonneuri, umjesto vode, dobili mesa, vina i kolača…
Sudionicima koji će voziti presporo moglo bi se dogoditi da će posljednjih 150 km voziti bez mogućnosti opskrbe jer će ih skretanje u centar Gline u potrazi za hranom, udaljiti od blagovremenog dolaska na cilj u Sv. Nedelji. Od Gline do cilja je 76 km s gotovo nikakvom mogućnošću opskrbe u kasnim noćnim satima. Takve bi, prema pravilima randonneurske vožnje, opskrba mogla čekati na kontroli u Auguštanovcu.
Bistro Pizzeria Cassina u Glini, koja nije na trasi, radi do 23:00 kao i restoran Tihi Gaj u Kupinečkom Kraljevcu koji je 50 m udaljen od zadanog smjera.

Molio bih vas da dobro proučite trasu breveta i putnu knjigu kako bi mogućnost lutanja sveli na minimum. Mobiteli bi mogli biti bez signala, a putna računala ostati bez napajanja …
Po mogućnosti, ponesite olovku kako bi mogli sami na kontroli upisati vrijeme u karton.
Ne ostavljajte ikakvo smeće za sobom igdje! Poslije vašeg prolaska smije ostati samo trag kotača u prašini ili otisak cipele te eventualno vlažna lokva zbog vaših fizioloških potreba.
Skelu ste dužni platiti, 5 kn po biciklistu.
Na KT2, Tradicije Čigoć će vam biti poslužen gulaš ili riblji paprikaš uz salatu i domaći kruh. Vi ćete birati koje od tâ dva jela želite jesti.
Vremensko ograničenje je nedjelja, 3. travanj u 02:00.
Uz tehnički ispravan gravel, brdski ili cross bicikl, obavezni dijelovi opreme su kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Toplo se preporučuju još mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička iskaznica, nešto gotovine, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Prijave
Startna pristojba iznosi 110 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 31. ožujka do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se ovdje.

Informacije

Cheers!
Siniša Babić

 

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
226874
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva