Najava BRM 400 km Sveta Nedelja 2016.

13. svibnja 2016. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Svim ljubiteljima dugih biciklističkih vožnji,

dođite i saznajte zašto se Hrvatska ubraja u brdovite države. Očekuje vas umalo preciznih 400 km dužine koji vode skroz do šumovitih dijelova Gorskog Kotara i pripisuju vam više od 4500 m vertikalnog uspona. Nije šala!

Vrijeme za pokret bit će u subotu 21. svibnja, u 6:00 ujutro iz Svete Nedelje. Prvi ozbiljnije vertikalce izmjerit ćete do 18. kilometra jer ćete prijeći Plešivicu od Samobora u smjeru Jastrebarskog.

Nakon kratke i vožnje relativnom ravnicom prema Karlovcu i Dugoj Resi slijedi savladavanje cijelog niza kratkih uspona u smjeru Josipdola. Oni randonneuri koji su vozili brevet do Senja i natrag više puta, moći će taj dio prijeći i vezanih očiju. Do kontrolne točke u Jezeranama trebat ćete još vidjeti krajolik na prijevoju Mala Kapela (888 mnm).

Iza druge kontrole vozit ćete po prilici 20 km po ravnici po šumovitom kraju gdje medvjedi poštu nose. U biti do 200 – tog kilometra susret sa domicilnim stanovništvom na četiri noge ne bi trebao biti slučaj. Vuci će iz prikrajka kontrolirati promet, risovi će drijemati u hladu, lisice će pretrčavat cestu, a jazavce i divlje svinje nećete sretat jer oni rade isključivo noćnu smjenu. Jelenska divljač, koja će vas promatrati izdaleka, zbog svojeg urođenog sljepila za boje neće moći uživati u boji vaših trikoa i majica. Da … i tu negdje nužno ćete uživati u usponu na skoro 1100 mnm na prijevojima Velike Kapele.

Prolaskom kroz Lič, te nastavkom kroz Fužine prema Mrzloj Vodici rastat ćete se od Velike Kapele, a ući pod Risnjak. Po odmoru na kontrolnoj točci u Mrzloj Vodici prolazit ćete, dijelom, po teritoriju NP Risnjak i ući u kraj oko Gerova. Budete li u prilici poslušajte kojom vrstom hrvatskog jezika govori domaći narod.

Gotovo 150 km je udaljenost od Gerova do Samobora gdje će biti pretposljednja, taktička kontrolna točka. Svi ćete voziti po mraku, neki čak od sumraka do zore, pa se dobro priredite za noć. Opskrba hranom i pićima bit će cijele noći moguća na benzinskim postajama u Delnicama, Karlovcu, Golom Vrhu i Samoboru.

Uz ispravni bicikl, kaciga, reflektirajući prsluk, prednja i stražnja rasvjeta su obvezni dio opreme. Mobilni telefon nije obvezan no može biti jako koristan.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 19. svibnja u 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta – prijavite se ovdje.

Informacije

  • Plan puta BRM 400 km Sveta Nedelja
  • Karta BRM 400 km Sveta Nedelja
  • GPX datoteke BRM 400 km Sveta Nedelja
  • Na startu prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu BRM 400 km Sveta Nedelja

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Kutina

27 srpnja 2024 -Aleja Vukovar 5
Kutina,Hrvatska44320
377856
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva

SLIČNI TEKSTOVI