Najava BRM 600 km Sveta Nedelja 2016.

29. rujna 2016. | Arhiva, Breveti - Arhiva

Dragi svi,

kako nam sezona ne bi ostala krnja na njenom produženom kraju krenuli smo u organizaciju 600 kilometarskog breveta.

Hoće li maraton biti zahtjevan i kompliciran? Neće. Samo izvrtite 611 km, pokorite nekoliko dugih uspona, osvojite tri kontrolne točke, vratite se na cilj i doma ste. Neće biti teško razlučivih skretanja. Svi vi koji ste se malo više biciklom i/ili autom vozili po Hrvatskoj, sve ste vidjeli. Možda?!

U grubo trasa vodi od prvih sekundi subote 8. listopada iz Sv. Nedelje preko Kerestinca do Rakovog Potoka i dalje u Karlovac. Po čuvenoj D1 vozi se nadalje skroz do Zatona Obrovačkog i prve kontrole na 230. kilometru. Povijesno gledano, relacija od Bjelopolja do Gračaca vozit će se po prvi puta službeno randonneurski.

Nakon toplog obroka u restoranu Anita slijedi vožnja uz more prema sjeverozapadu kroz Starigrad, Karlobag po jadranskoj magistrali do druge kontrolne točke u planinskoj kući na Alanu. Također po prvi puta randonneurska trasa ide od Karlobaga do Alana i Sv. Jurja.

U nastavku ponovo slijedi putovanje na sjeverozapad uz more do Jadranovog pa preko Križišća na posljednji dugi uspon na Gornje Jelenje odakle možete mahnuti moru za oproštaj ovog puta.

Treća kontrolna točka predviđena je za benzinsku postaju INA u Delnicama koja radi non stop. Od Delnica do Sv. Nedelje sve je više, manje poznato. Delnice – Ravna Gora – Vrbovsko – Karlovac – Jastrebarsko – Sv. Nedjelja.

Do ove rečenice opis je bio lako ćemo. No nije baš tako. Preporuča se svim sudionicima da se prirede za vožnju u hladnim uvjetima. Vukova i medvjeda po Lici i Gorskom Kotaru se ne trebate bojati. Višesatne vožnje na 3 °C ili uz kojeg celzijusa manje, da. Ozbiljno respektirajte mogućnost niske temperature u noćnoj vožnji. Očekujte da ćete na cesti biti do devetnaest sati po mraku u planinskim krajevima.

Dakle, kao i uvijek kada se vozi 400 i više kilometara uz ispravni bicikl, kaciga, reflektirajući prsluk, prednja bijela i stražnja crvena rasvjeta su vam obvezna oprema i bez nje nećete moći krenuti na maraton.

U slučaju vremenske prognoze koja najavljuje olujnu buru u podvelebitskom kanalu start se neće održati. Nema smisla voziti više od 200 km i naići na zatvorenu cestu.

Tijekom prvih noćnih sati možete se opskrbiti na benzinskim postajama koje rade cijelu noć u Karlovcu, Turnju i Slunju. U povratku, u kasnim noćnim satima opskrbljivati se možete na postajama u Senju, Crikvenici, Delnicama i Karlovcu.

Na cilj trebate stići do 16:00 u nedjelju 9. listopada.

Startna pristojba iznosi 100 kn, a po završetku maratone može se naručiti komemorativna medalja za 70 kn.

Prijaviti i, po potrebi odjaviti, može se do četvrtka 6. listopada u podne.

U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela kojeg ćete imat uza se za vrijeme breveta – prijavi se ovdje.

Vidimo se na startu!

Informacije

  • Plan puta BRM 600 km Sveta Nedelja 2016
  • Karta BRM 600 km Sveta Nedelja 2016
  • gpx datoteke BRM 600 km Sveta Nedelja 2016
  • Na start breveta dođite barem pola sata ranije kako bi odradili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i Izjavu.

Sljedeći brevet

Sljedeći brevet

BRM 200 km Đakovo

25 svibnja 2024 -Lička 2
Đakovo,Hrvatska31400
225543
DD dana
HH sati
MM min
SS sek
Brevet je startao!

Pretraži brevete

KALENDAR BREVETA 2024

Pretraži brevete

Arhiva