BRM 200 km Đakovo

BRM 200 km Đakovo

Pozdrav svim randonerkama i randonerima!

Drugim brevetom BRM 200km Đakovo – Otvarač obilježit ćemo rođendan Otvarača – udruge ljubitelja malog nogometa i velikog piva, ali i biciklizma te povezati 4 slavonske županije.

Start je 25.5. u 8.00 u Đakovu, Lička 2, ispred Caffe bara Otvarač. Vremensko ograničenje breveta je 13 sati i 30 minuta pa se na cilju morate pojaviti do 21:30.

Odmah nakon starta skrećemo desno u ulicu Nikole Tesle u smjeru centra i južnog izlaska iz Đakova. Nakon kratke vožnje kroz Đakovo izlazimo na državnu cestu D7 prema Vrpolju. Nakon prelaska autoceste, skrećemo desno prema Jarugama gdje se nalazi naša prva kontrolna točka – crkva iz 1902. godine ispred koje se trebate fotografirati. Dalje nastavljamo preko Svilaja i Sredanaca do Starog Topolja. Dalje vozio suprotan smjer prošlogodišnje rute do preko Trnave do Đakovačke Breznice – poznatog izletišta Đakovčana. Nakon samog ulaska u Breznicu, s lijeve strane se nalazi izvor odlične pitke vode koji nam je i 2. kontrolna točka. Nakon što opalimo selfi ispred izvora, spremni ste za okrijepu koju nam nasuprot izvora priprema Socijalno humanitarna udruga Svijetlost. Nakon okrijepe kod ljubaznih članova udruge, pri izlasku iz Breznice pogledajte prekrasno zdanje samostana Karmeličanki. Put nas dalje vodi u smjeru Sovskog dola i Čaglina do Kutjeva. U Kutjevu preporučam mali odmor jer slijedi uspon na Papuk do 3. Kontrolne točke na samom vrhu. Na vidikovcu ponovo opalite selfi, a uz malo sreće i dobru vidljivost, na dlanu ćete imati Mađarsku i nekadašnje Panonsko more.

Kad se dovoljno odmorite i nauživate u prekrasnom pogledu, spuštate se u Orahovicu. Po izlasku iz Orahovice skrećemo prema Našicama. Nakon prolaska kroz centar Našica, ponovo smo na prošlogodišnjoj ruti ali u kontra smjeru. Pratimo smjer Đakovo do Podgorača gdje skrećemo desno prema jezeru Borovik i dolazimo do 4. Kontrolne točke u restoranu Borovik. Tamo se nakon dobivanja žiga možete malo okrijepiti uz prekrasan pogled na jezero. Nastavljamo dalje preko Mandičevca, poznatog po nepreglednim vinogradima, preko Drenja do Đakovačke Satnice. Izlaskom desno na obilaznicu Đakova, vozimo do skretanja za Ivandvor. Prelaskom preko autoputa brzo stižemo do 5. Kontrolne točke i poznate Državne ergele Đakovo koja se bavi uzgojem lipicanaca od 1854. godine. Slikajte se sa zgradom ergele ali ako imate dovoljno vremena, uživajte malo i u društvu prekrasnih gizdavih lipicanaca. Vraćamo se natrag do obilaznice i skrećemo desno. Dolaskom na kružni tok, idemo na 3. Izlaz i napokon ulazimo u Đakovo. Nakon prolaska kroz sami centar grada, pratimo smjer Osijek i dolazimo do cilja u Ličkoj ulici i Caffe bara Otvarač gdje sve sudionike čeka objed.

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Prijave

Startna pristojba iznosi 20 eura. Prijaviti se možete do 23. svibnja u 23.59 sata na OVOJ poveznici.
Za dodatna pitanja ili odjavu možete me kontaktirati na e-mail.
Na start dođite pola sata ranije kako biste mogli na vrijeme odraditi sve administrativne obaveze.
Po uspješnom završetku breveta, možete naručiti komemorativnu medalju (10 eura).
Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!
Veselimo se vašem dolasku!
Vjeko Ditrih i Otvarači
Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Popis prijavljenih

 1. Mario Greč
 2. Alen Pišpek
 3. Trpimir Zorić
 4. Denis Namjestnik
 5. Stjepan Šimić
 6. Marko Duvnjak
 7. Ivan Dragić
 8. Darko Marschhauser
 9. Daniel Nikšić
 10. Damira Pavičić
 11. Matej Davidović
 12. Zdravko Matošić
 13. Marko Pavičić
 14. Josip Rajić
 15. Dražen Išasegi
 16. Davor Blažević
 17. Nikola Lončar
 18. Goran Lacković
 19. Željko Tomić
 20. Igor Rupnik
 21. Vjekoslav Ditrih
 22. Siniša Vojtulek
 23. Mladen Sinkić
 24. Dragan Baličević
 25. Branko Prlina
 26. Mirko Cobović
 27. Antonio Šutalo
 28. Antun Tomašević
 29. Igor Božanić
 30. Božidar Obradović
 31. Marijan Ratkovčić
 32. Zlatko Katavić
 33. Sanjin Rašković
 34. Tihomir Šikić
 35. Petar Gerstman
 36. Ivan Krajačić
 37. Zdenko Večei

Sljedeći breveti