BRM 200 km Murter

BRM 200 km Murter

Dragi biciklisti!

Murter je jedan od najposebnijih hrvatskih otoka. Nazivaju ga i ‘otok nad otocima’, ‘metropolom Kornata’ i sl. Prvi ovogodišnji ‘morski’ breveti startaju na Murteru. Mjesto susreta je Trg Rudina, uz murtersku rivu i središnje mjesto okupljanja svih posjetitelja ovoga prekrasnoga otoka, odakle mnoštvo turista u sezoni svakodnevno kreće turističkim brodovima put Kornata, nacionalnog parka stotinu otoka i veličanstvenih klifova, stijena izraslih iz mora; uvala, crkvica, maslinika, suhozida i gola kamena. A nekoć je sve to prekrivala gusta borova šuma.

Brevet je, kako znamo vožnja, a nije utrka te nam je želja, uz vožnju biciklom i tijekom nje uživati u prirodnim ljepotama i krajolicima kojima nas put nanese. Tijekom breveta susrest ćemo se s mnoštvom znamenitosti pa ćemo  proći preko neobična pomična mosta u Tisnom kojim se spaja kopno i otok Murter, a podignut jedanput dnevno omogućuje prolaz brodovima.

Za razliku od 300 km, u ovoj kraćoj verziji ne idemo prema Masleničkom mostu već odmah krećemo u smjeru kraljevskoga Knina te nakon toga veličajna mauzoleja Ivana Meštrovića u Otavicama. Kad sunčani smiraj obasja kornatsko otočje i murterski akvatorij, mi se preko Betine vraćamo do naše murterske rive.

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Vremensko ograničenje je 13 sati i 30 minuta. Start je u 7:00 u subotu 6. 4. 2024., cilj u 20:30.

Startnina je 20 eura. Za druženje nakon završetka breveta dogovorit ćemo se naknadno, ovisno o interesu sudionika.

Svaki randoner nakon uspješno završena breveta može naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 10 eura.

Prijave

Prijaviti se možete OVDJE do četvrtka, 4. 4. 2024. do 23:59 sati.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Popis prijavljenih

 1. Dražen Furdi
 2. Milan Špehar
 3. Anto Matković
 4. Lucija Andabak
 5. Drago Skledar
 6. Krešimir Mirosavljević
 7. Azur Abadžić
 8. Gordan Kapović
 9. Ana Antolić
 10. Viktor Vojaković
 11. Mario Maršić
 12. Dražen Najman
 13. Nedeljko Golubić
 14. Mihovil Ćaćić
 15. Tomislav Kukuruzović
 16. Silvijo Pale-Halić
 17. Marijan Jakopinčić
 18. Ivana Horvat
GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sljedeći breveti