BRM 200 km Sesvete

BRM 200 km Sesvete

​Pozdrav randonerskoj obitelji,

Približava se termin trećeg izdanja Sesvetskog breveta, ujedno i prvog proljetnog breveta. Vožnja počinje u jugozapadnom dijelu Sesveta i proći će područjem Grada Zagreba i četiri županije.

Start je 23.3.2024. između 8:00 i 9:00 sati u Novom Jelkovcu u ulici 144. brigade Hrvatske vojske ispred Comodo bara u sklopu trgovačkog centra Park & Shop Sesvete pored trgovine Tommy. Vremensko ograničenje breveta je 13 sati 30 minuta ali i oni koji startaju nakon 8:00 na cilju se moraju pojaviti do 21:30. Takav start je regularan i time želimo postići opušteniji dolazak na start i sam početak vožnje.

Od starta krećemo prema sjeveroistoku i prolazimo pored znamenitog sesvetskog sajmišta, a nakon pružnog prijelaza u Sesvetskoj Selnici, provest ćemo se kroz Sesvetska Sela i nastaviti pored groblja u Markovom Polju prema Kašini i gotovo legendarnom cestom, koju je dao izgraditi ban pučanin Ivan Mažuranić, uzbrdo do prijevoja Laz koji nas uvodi u Zagorje, a nakon dužeg spusta uređenom cestom i do velikog marijanskog svetišta Marija Bistrica, gdje je i 1. KT u caffe baru Lac.

Put nas uzbrdo dalje vodi prema Konjščini uz Park skulptura uglavnom sakralnih motiva. Do Konjščine i nakon nje idemo Zagorjem preko nekoliko hupsera i pružnih prijelaza do Novog Marofa, gdje je 2. KT u restoranu Ključice. Tu smo u Varaždinskoj županiji.

Na dijelu koji slijedi, ruta kreće prema jugu, gdje nas na izlasku iz Novog Marofa čeka jedan zahtjevniji hupser, nakon kojega spust do Sudovca nudi užitak svim ljubiteljima oprezne jurnjave U Sudovcu se na oštrom desnom zavoju nalazi raspelo koje je i foto KT broj 3. Nakon Pofuka krećemo nalijevo kroz Drašković gdje nas do Radoišća, Zrinšćine i Salnika, na uskoj lokalnoj cesti očekuje nekoliko kratkih i strmih uspona i prekrasan krajolik. U Valetiću nas na poznatoj veseloj točki očekuje okrijepa sa pecivima i napicima

U Rakovcu krećemo lijevo prema Vrbovcu gdje je u neuobičajeno uređenom kafiću Birtija 4. KT. Put nas dalje, preko Dubrave, mjesta koje datira iz 11. stoljeća, vodi prema Čazmi. U Čazmi se vozimo dijelom stare ceste ugarskog kralja Kolomana koja je vodila od Koprivnice, preko Jagnjetovca, Rovišća, Čazme, Siska i Topuskog do Knina i Splita. Ona je jedna od dvije Kolomanove ceste (druga je vodila od Drave preko Križevaca i Zagreba do Rijeke) i smatrana je najboljom vezom sjevera i juga Hrvatske. Čazma je u 13. stoljeću bila središte zagrebačke nadbiskupije i biva Kaptol sve do turskog osvajanja u 16. stoljeću. Tu nam je i 5. KT u motelu Ana.

Nadalje, ruta breveta vodi nas prema Kloštar Ivaniću do kojega prelazimo još nekoliko hupsera prije zaravni koja traje do cilja. U Kloštar Ivaniću, ispred crkve sv. Ivana Krstitelja, nalazi se veliki zdenac (bunar), ujedno i foto KT br. 6. Put nas dalje vodi do obližnjeg Ivanić Grada gdje napuštamo Moslavinu i ulazimo u Posavinu. U posavskom mjestu Dubrovčak Lijevi 7. je i posljednja kontrolka, foto ispred stare škole, preko puta trgovine i kafića. Put nas dalje vodi uskom cestom uz nasip lijeve obale najduže nam rijeke. Kroz posavska mjesta dolazimo do Ivanje Reke, a ubrzo i do Sesvetske Sopnice i cilja BRM Sesvetsko proljeće 2024. gdje će u pivnici Keti svima biti poslužen objed, a sve one koji ne jedu meso molim da nam u svojoj prijavi na BRM putem maila naglase žele li vegetarijanski ili veganski obrok

Za kraj, nekoliko crtica iz davne povijesti Sesveta, u koje se sklanjaju posljednji Rimljani na tlu Zagreba i novije, kada je u srpnju 1879. godine započela gradnja Tvornice mesnate robe i masti d.d. u Sesvetah, koju 1921. godine preuređuju Kata Rabus i sin, dok se iz male destilacije špirita obitelji Badel, na početku 20. stoljeća, razvilo veliko poduzeće za proizvodnju alkohola koje postoji i danas.

Veselimo se vašem dolasku vjerni brevetaši!

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Brevet je ograničen na 13 sati i 30 min ali mi ćemo u pivnici Keti dežurati dok ne dođe i posljednja sudionica ili posljednji sudionik.
Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje te rezervna guma i zračnica

Za sve sudionike biti će pripremljena večera (jedno jelo + piće) a možete birati između mesnog i veganskog jela.

 

Prijave

Rok za prijavu je 21.3.2024 do 23:59h. Startna pristojba iznosi 20 €. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju 10 €.

Prijaviti se možete OVDJE

Popis prijavljenih

Tunjo Dominković
Nikola Tojčić
Andrej Podpečan
Ivan Malić
Stjepan Nučić
Dean Josip Pende
Ivan Brlek
Igor Filla
Marijo Šincek
Tomislav Vokić
Vjekoslav Ditrih
Dražen Gregurić
Dario Abičić
Ivan Perak
Mario Senjak
Saša Petrić
Marijo Vuković
Željko Kajba
Mario Greč
Ivan Maloča
Matija Bartolac
Darije Damir Kos
Daniel Mošmondor
Tomislav Gregurić
Darijo Juričević
Tomislav Jakopović
Filip Crnogorac
Kristian Kaic
Marko Zbodulja
Luka Kvesić
Alen Ljubić
Goran Zec
Josip Jozić
Mario Lončar
Zdenko Grgurić
Luka Brlić
Ivan Maričić
Vinko Jurina
Martin Milak
Ognjen Ugrinović
Ivica Čupar
Verica Čavužić
Igor Cerin
Silvije Licitar
Damir Rožman
Denis Maretić
Miroslav Mihaljević
Azur Abadžić
Petar Gerstman
Goran Tkalčec
Dalibor Mikulić
Mirko Pribanić
Domagoj Ugrin
Mladen Sinkić
Krunoslav Rastovski
Željko Bokor
Silvijo Pale-Halic
Davor Popijač
Drago Skledar
Zlatan Kvočić
Nedeljko Golubić
Tihomir Šaško
Ivica Dodlek
Tomislav Stojanović
Ivana Štukelj
Dejan Vincetić
Ivan Puškarić
Lucija Andabak
Sanja Perić
Dalibor Papec
Mario Noršič-Hogać
Maks Tucman
Boris Bitorajc
Dina Kuiš
Krešimir Kljajo
Mladen Bat
Hrvoje Jukica
Ivan Senica
Dalibor Ježić
Tina Šolja
Matej Činkole
Saša Nejašmić
Dragan Jurcic
Igor Rupnik
Aljoša Parotat
Goran Kotaranin
Josip Juričić
Robert Bogdanić
Ivan Sabljić
Domagoj Tarle
Marin Barić
Žarko Šlat
Branislav Prelić
Ivan Markešić
Filip Markešić
Davor Škarjak
Mario Maršić
Stanislav Gruden
Duško Gajić
Mario Škarić
Zlatko Hoić
Dario Matanić
Danijel Horvat
Davorin Mance
Mario Žagar
Saša Ostojić
Zoran Marković
Dražen Bjelovar
Filip Lučin
Josip Pirički
Marko Omrčen
Marko Gašpar
Martin Fišter
Boris Končar
Željko Kolarek
Mladen Matesic
Saša Punčikar
Marko Špiljak
Matija Petrović
Aleksandar Hadeljan
Nikola Kudeljaš
Ksenija Oletić
Darko Fojs
Dubravko Prohaska
Siniša Babić
Tomislav Horvat
Alen Katić
Tihomir Šikić
Zlatko Novak
Nenad Novak
Jovan Živković
Marko Pielić
Darko Geld
Ivan Mihočinec
David Repić
Ares Buršić
Marijan Klujber
Zvonimir Knežević
Mario Crnjac
Marko Wagner

Homologacije

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sljedeći breveti