BRM 300 km Kutina

BRM 300 km Kutina

Pozdrav svim brevetašima!

BK Kutina ove godine po prvi puta organizira BRM 300 koji će startati iz Kutine 27.07.2024.od 8:00-9:00h od poznate lokacije BARAKA KUTINA koja će nam ujedno biti startna i ciljna točka breveta.

Za vas smo osmislili zanimljivu i dinamičnu rutu od 303 km i nekih 1700 met visinaca koje ćete sigurno vrlo uspješno savladati i putem uživati u predivnim krajolicima vozeći kroz tri županije.

Nakon starta put Vas vodi istočno preko Ilove, Zbjegovače, Banove Jaruge i Brestače do Novske. U Novskoj prođete kroz centar i dođete do kružnog toka sa semaforom.

Izađite na izlaz 2 u smjeru Okučana. Nastavljate put istim smjerom prema Okučanima . Narednih 20km uglavnom je bez većih uspona pa bi dolazak u Okučane trebao biti brz i lagan. U Okučanima se nalazi 1.kontrolna foto točka odmah iza križanja sa semaforom, SPOMEN PODRUČJE VRO BLJESAK, KRISTALNA KOCKA otvorena od 9:20 do 11:15.Vratite se na semafor i skrenite desno  u smjeru Lipika preko Bijelih Stijena. Ova dionica ima dugačak uspon pa se opskrbite vodom jer na tom potezu nećete imati prilike za dopunu zaliha.

U Lipiku se nalazi druga kontrolna točka u caffe baru „ Mali caffe“ (Trg kralja Tomislava 3) i ona Vam je otvorena od 9:55 do 12:21 h.

Nakon ovjere kartona nastavljate prema Pakracu gdje samo slijedite prometna znakove i pratite smjer za Daruvar. Sve je odlično označeno i tu ne biste trebali imati problema. Do Daruvara imate nekih 25 km srednje prometne ceste na kojoj ćete prikupiti još nešto visinaca.

U Daruvaru na glavnom trgu nalazi se treća kontrolna točka u caffe baru „ CARPE DIEM“ ( Trg kralja Tomislava 14) koja će biti otvorena od 10:38 do 13:59h.

Slijedeći upute s plana ili gpx trag put će Vas odvesti strmim usponom iz Daruvara ,preko Dežanovca do sljedeće 4.kontrolne točke u Uljaniku , caffe bar „SAN“ (jedini u mjestu tako da ne možete promašiti). Ta kontrolna točka otvorena je za ovjeru od 11:15 do 15:22h.

Iz Uljanika nastavljate dalje prema Garešnici ( prvo križanje skrenete desno) te vozeći ravnom i bez ikakvih uspona cestom brzo stižete u Garešnicu. Na semaforu se bacate smjer desno i zatim nastavljate ravno prateći putokaze za Bjelovar i Čazmu.

Valovita i krivudava cesta narednih 23 km dovodi Vas u Berek….malo mjestašce u kojem imate lijepu fontanu i parkić s hladovinom i dućanom i trgovinom u blizini tako da je to idealno mjesto za odmor i osvježenje.

Nakon Bereka nastavljate dalje do Ivanske , preko Štefanja sve do Čazme prateći putokaze smjer Čazma. Od Bereka do Čazme ima nešto jačih i kraćih uspona ali samo u Štefanju možete pronaći dućan ,ako ste to propustili obaviti u Bereku.

Ulazeći u Čazmu prolazite kraj Plodina koje su s desne strane i nastavljate ravno sve do crkve svete Magdalene koja vam je ujedno i obavezna fototočka . Opalite fotkicu s Vama i crkvom u pozadini i čuvajte ju do cilja gdje ćete dokazati njome svoj prolaz kroz ovu kontrolnu točku ( otvorena u vremenu od 12:57 do 19:13)

Poslije fotkanja nastavljate istim smjerom do kružnog toka u Čazmi iz kojeg izlazite na 1 izlaz, smjer: Dubrava Vrbovečka

Nastavite put do Cerine gdje skrećete lijevo u smjeru Donjih Lipovčana. U Prnjarovcu kod križa i autobusne stanice skrenite desno i kada dođete do crkve i groblja obavite FOTO TOČKU ( 6.KT)s crkvom u pozadini u vremenu od 13:16 do 19:57

Dalje nastavite pratiti putokaze za Vrbovec. Prometni znak s oznakom grada Vrbovca je vaše 7.kontrolna točka pa opalite selfy s oznakom Vrbovec u pozadini ( vremenska vrata otvorena od 13:46 do 21:04).  Na 197 km na semaforu zapratite smjer Zagreb.

Pretežno ravničarski kraj s odličnim asfaltom vodi Vas preko Luke, Lonjice,Prečeca pa na 224 km skrenite desno u smjeru Ivanić Grada i time zaobiđete Kloštar Ivanić.

U Ivanić Gradu pratite smjer Sisak . Na toj dionci najveći brijeg je nadvožnjak prije Posavskih Brega.

U Dobrovčaku Lijevom u toku su radovi na cesti pa budite oprezni jer je situacija ovdje malo lošije za vožnju ali se da proći uz povećani oprez. Kada dođete do savskog nasipa skrenite lijevo i do visećeg mosta u Martinskoj Vesi nema nikakvih promjena smjerova. Prođite preko mosta na drugu stranu i nastavite lijevo u smjeru Siska. Dolaskom u Sisak na semaforu skrenite lijevo i prije Spara skrenite desno i zatim ravno preko svih semafora. Nakon toga pratite samo smjer Popovača. Most „Galdovo“je FOTO kontrolna točka ( foto s mostom). Do Popovače nastavljate bez skretanja preko Stružca . Kada stignete u Popovaču stanite na semaforu i tu je s lijeve strane kamena crkva koja je ujedno predzadnje kontrolna foto točka ( foto s crkvom) otvorena vremenska vrata 16:35 do 03:06

Od Popovače samo pratite smjer za Kutinu.

Da ste stigli u Kutinu znat ćete po šumi semafora kroz koje nastavljate samo ravno i nakon zadnjeg semafora za 600 met dolazite na cilj kod BARAKE koji Vam je ujutro bio startna točka. Vremenski okvir u kojem biste trebali doći na cilj je od 17:07 do 04:00h

Nadamo se da ćete uživati u ovom brevetu koji Vam nudi dinamičnu i zanimljivu vožnju kroz predivne predjele i krajolike pa zastanite ponekad i uživajte u tim prizorima.

Svima Vama želimo da sigurno i uspješno stignete na cilj gdje će Vas dočekati lovački gulaš kojim ćete povratiti izgubljenu snagu kao i piće kojim ćete nazdraviti s prijateljima.

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Start i Cilj: BARAKA KUTINA
Vremensko ograničenje: 20 sati (do 28.7.2024 04:00h)

Kotizacija iznosi 15 EUR po članu ekipe.
Uz Prijavnicu potrebno je dostaviti ispunjenu i potpisanu Izjavu za svakog člana ekipe.

Molimo sve koji ne konzumiraju meso da nam tu napomenu navedu u prijavi kako bismo i za njih pripremili meni koji im odgovara.

Prijave

Molimo da se prijavite do 25.7.2024. kako bismo imali vremena pripremiti sve što treba za Vas.

Link za prijave: https://forms.gle/rzN2MhSwJvrcgBCV6

Medalja: 10 EURA koju možete naručiti nakon uspješno odrađenog breveta.

Uz ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo za uvjete smanjene vidljivosti i noćni dio vožnje, a uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Popis prijavljenih

  1. Eugen Brlek
  2. Mladen Sinkić
  3. Anđelko Hrženjak
  4. Danijel Ljevaković
  5. Igor Prevendar
  6. Stjepan Žanić
  7. Siniša Vojtulek
  8. Davor Popijač
  9. Josip Pavčo

Sljedeći breveti