BRM 300 km Murter

BRM 300 km Murter

Dragi biciklisti!

Murter je jedan od najposebnijih hrvatskih otoka. Nazivaju ga i ‘otok nad otocima’, ‘metropolom Kornata’ i sl. Prvi ovogodišnji ‘morski’ breveti startaju na Murteru. Mjesto susreta je Trg Rudina, uz murtersku rivu i središnje mjesto okupljanja svih posjetitelja ovoga prekrasnoga otoka, odakle mnoštvo turista u sezoni svakodnevno kreće turističkim brodovima put Kornata, nacionalnog parka stotinu otoka i veličanstvenih klifova, stijena izraslih iz mora; uvala, crkvica, maslinika, suhozida i gola kamena. A nekoć je sve to prekrivala gusta borova šuma.

Brevet je, kako znamo vožnja, a nije utrka te nam je želja, uz vožnju biciklom i tijekom nje uživati u prirodnim ljepotama i krajolicima kojima nas put nanese. Tijekom tristotke susrest ćemo se s mnoštvom znamenitosti pa ćemo  proći preko neobična pomična mosta u Tisnom kojim se spaja kopno i otok Murter, a podignut jedanput dnevno omogućuje prolaz brodovima. Nakon Ravnih kotara opijenih mirisima bresaka i mendula stižemo do slavnoga Masleničkog mosta s pogledom na Novsko ždrilo, Obrovca i čudesne Zrmanje, Skradina i prizora kanjona rijeke Krke od kojih zastaje dah, kraljevskoga Knina, veličajna mauzoleja Ivana Meštrovića u Otavicama. Kad sunčani smiraj obasja kornatsko otočje i murterski akvatorij, mi se preko Betine vraćamo do naše murterske rive.

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Vremensko ograničenje je 20 sati. Startamo u 6:00 u subotu, 6. 4. 2024., a na cilju čekamo do 2:00 u nedjelju, 7. 4. 2024.

Startnina je 20 eura. Za druženje nakon završetka breveta dogovorit ćemo se naknadno, ovisno o interesu sudionika.

Svaki randoner nakon uspješno završena breveta može naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 10 eura.

Prijave

Prijaviti se možete OVDJE do četvrtka, 4. 4. 2024. do 23:59 sati.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Popis prijavljenih

 1. Ivan Perak
 2. Ivan Mijić
 3. Agata Lenarska-Praljak
 4. Bernard Ivanov
 5. Josip Juričić
 6. Ivan Malić
 7. Željko Bokor
 8. Leopold Kolega
 9. Žarko Perković
 10. Mario Škarić
 11. Ambrozije Puškarić
 12. Željko Kolarek
 13. Ivan Čular
 14. Zvonimir Čović
 15. Ivica Dodlek
 16. Josip Jozić
 17. Dario Abičić
 18. Zdravko Kojundžić
 19. Goran Zec
 20. Zlatko Adžijević
 21. Danijel Horvat
 22. Marko Wagner
 23. Boris Bitorajc
 24. Robert Buterin
GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sljedeći breveti