BRM 400 km Ogulin – Međugorje

BRM 400 km Ogulin – Međugorje

Sudjelovanjem u vožnji osiguravaš besplatne školske obroke barem jednom potrebitom djetetu tijekom cijele godine (U suradnji s Marijinim obrocima)

O vožnji
Prva dva izdanja breveta Ogulin-Međugorje bila su vrlo uspješna pa i ove godine ponavljamo!

Ponovno vozimo 410 km kroz bogat i raznolik krajolik Like, zaleđa Dalmacije i Hercegovine. Polazi se od grada bajki – Ogulina, prolazi kroz kraljevski grad Knin, slavni Sinj i Imotsku krajinu, a završava u Međugorju, mjestu mira.

U prvom dijelu rute vozimo noću na nešto većoj visini pa su moguće nešto niže temperature, a kasnije tijekom dana kroz dalmatinsku Zagoru i Hercegovinu gdje su tijekom srpnja česte vrućine. Stoga je pametno slojevito se obući i biti spreman i na jedno i na drugo. Ukupno 4000 m uspona svakako jamči da nam po putu neće biti dosadno.

I ove godine ćemo nastojati prikupiti sredstva za školske obroke za potrebitu djecu u suradnji s organizacijom Marijini obroci. Kotizacija iznosi 90 EUR, a sve što preostane nakon pokrivanja troškova ide direktno za Marijine obroke. Uvijek možete i direktno donirati na njihov račun.

O Marijinim obrocima
Marijini obroci (Mary’s Meals) je globalni pokret koji djeluje od 2002. godine. Tada su osiguravali obroke za dvije stotine djece, dok danas zahvaljujući ovoj organizaciji preko dva milijuna djece svakoga dana dobiva topli obrok na mjestu svog obrazovanja. Tako djeca iz najsiromašnijih krajeva Afrike, Azije, Karipskog otočja, Istočne Europe i Južne Amerike dobivaju priliku za zdrav život i obrazovanje koje je za njih jedini izlaz iz siromaštva.
Marijini obroci su jedinstvena humanitarna organizacija po tome što, zahvaljujući
masivnom volonterskom radu, imaju minimalne troškove poslovanja tako da najmanje
93% doniranog novca dolazi do djece kojima je to potrebno. Samo 132 donirane kune hrani jedno dijete čitave školske godine!
Za više informacija posjetite www.marysmeals.org i www.marysmeals.hr.

Nadam se da ćemo voziti u što većem broju, ostvariti svoje osobne ciljeve i zajedno napuniti puno, puno žlica!

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Duljina rute: 410 km
Polazak: petak, 19.7.2023. u 21:00
Rok za završetak: 27 sati
Ruta: Ogulin, Gospić, Gračac, Knin, Sinj, Imotski, Tihaljina, Ljubuški, Međugorje
Kontrolne točke: Gospić, Sinj i Tihaljina (foto KT)

Kotizacija: 90 EUR

Osigurano:
– parking u Ogulinu od petka 19.7.
– večera, noćenje i doručak u Međugorju (noć s 20.7. na 21.7.)
– doprema osobnih stvari na cilj
– povratak autobusom do Ogulina u nedjelju 21.7.

Organizatori: Branko Mihalić, Dinko Zečević, Dražen Cenčić, Goran Kišan, Ivana Klement, Ozren Lasić, Petar Zečević, Tihomir Klement

 

Linkovi:

http://www.instagram.com/brevet.ogulin.medjugorje

https://www.facebook.com/Brevet-Ogulin-Me%91ugorje-106039242020186

Prijave

Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do utorka, 16.7., u ponoć na LINKU.

Iznos kotizacije od 90 EUR (koja uključuje večeru, spavanje i doručak u Međugorju i povratak autobusom do Ogulina) možete uplatiti na račun HR9824840083236891398 (Petar Zečević).

Sve što preostane nakon pokrivanja troškova ide izravno Marijinim obrocima pa vas potičemo da napunite koji prazni stomačić uplaćivanjem nešto više sredstava.

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju što se dodatno naplaćuje 10 EUR.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Toplo se preporučuju još mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička iskaznica, putno osiguranje, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma, rezervna vanjska guma i rezervna zračnica.

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Popis prijavljenih

  1. Željko Bokor
  2. Damir Pučar

Sljedeći breveti