BRM 200 km Sveti Rok – CestoLika (Srce Velebita)

BRM 200 km Sveti Rok – CestoLika (Srce Velebita)

Evo nam jednog novog eventa na kalendaru breveta . Možda je novi brevet, ali je organiziran u sklopu MTB FESTIVAL BICIKLIZMA SRCE VELEBITA, koji se već  6. godinu organizira uglavnom za  bicikliste  koji voze MTB-ove.  Zbog onih koji voze i cestu i MTB,  pala je odluka u udruzi da napravimo i nešto za cestu.

Prije tri godine jedna je ekipa odvozila ovaj brevet, no prošle godine nismo uspjeli realizirati, te prijaviti i organizirati isto. Stoga smo  uz naš festival, napravili i jednu cestovnu vožnju od 150 km i nazvali smo je Cestolika Srca Velebita .

Ove godine krećemo s brevetom CestoLika Srca Velebita koji kreće u Svetom Roku i glavnom cestom voziti će se do magistralne ceste Gračac Gospić, te nastaviti u smjeru Gospića. U predgrađu Gospića skreće se kroz Žabicu prema novom Selu Trnovačkom, gdje će se izaći na magistralnu cestu Gospić – Karlobag i po istoj uzbrdo do Kubusa, Baške Oštarije. Na kubusu je 1. KT  i odmor, ovdje će biti automobil Srca Velebita s okrijepom za sudionike. Nakon tog se vraća glavnom cestom natrag do Novog Sela Trnovačkog, u kojem se na kraju sela skreće s glavne ceste prema Smiljanu, a  onda se nastavlja dalje kroz Brizovo polje do Klanca, te prema Kaluđerovacu. Tu  obavezno stati na mostu preko rijeke Like, jer imate priliku uživati u pogledu . Zatim se nastavlja  prema Perušiću, gdje će čekati nova 2. KT u Caffe Bar Cadillac. Okrijepite se u kafiću i kreće se dalje. Na ovom dijelu ceste, koji je dosta prometan, treba pripaziti do rotora u Ličkom Osiku, tu krećemo na 16 km uspona na Ljubovo do Spomenika hrvatskim braniteljima – Pobjednik. Tu je  3. KT, fotografiranje, i tu će biti auto Srca Velebita, ponovno s okrijepom, a zatim se može dalje. Nakon spomenika počinje spust prema Krbavskom polju i tu je potrebno pripaziti na zavoj prije i u selu  Bunić, od 180 ° . Na kraju sela nalazi se skretanje udesno pod 90 °, kod putokaza Podlapača, potrebno je skrenuti i po toj cesti nastaviti vožnju do sela Krbava.  Prije sela (kako piše i u planu) skrenuti desno, jer se ravno nalazi makadam.  Zatim kroz Krbavu selo, pa u „pustopoljinu “. I kad pomislite kako je organizator ovog breveta skrenuo s uma stignete do raskrižja gdje znak pokazuje: lijevo Podlapača i Udbina,  to je vaš smjer J

Od tuda samo ravno, pogled prema Krbavskom polju i Udbini je fenomenalan, do sljedećeg raskrižja koje pokazuje lijevo Udbina, i to bi bilo to, na dobrom ste putu.

Spust do pod Udbinu, a onda starom cestom ispod samog mjesta, par hupserića i došli ste do Inine Benzinske i KT 4 . Okrijepa i foto. Nastavak dalje, nakon 100 -200 metara skrenete desno prema brzoj cesti, Udbina – Gornja Ploča, ovdje  molimo na dodatni oprez na cesti, sve do petlje prije samog izlaska na autoput. Tu se skreće ispod glavne ceste, te lijevo, smjer Lovinac. U centru Lovinca, opet lijevo, prema Svetom Roku. Nakon cca 500 m je skretanje lijevo, a desno prema Cvituši, no nemojte tu skretat sada, jer kad smo kod Cvituše, tu će navečer biti zabavni program za sve sudionike festivala, pa tako i za Vas. Nakon pruge dolazi se do glavne ceste Gospić – Gračac i tu se skreće lijevo- smjer Gračac. Kada se prijeđe prvi most preko Ričine, s desne strane može se vidjeti  jezero Štikada, a Vi produžite dalje po cesti. Ulazak u Gračac, Štikada selo , te nakon drugog mosta, desno se opet vidi jezero, a nakon toga prvo skretanje desno je naš put prema samom jezeru. Oprezno prelaziti preko pruge, do kraja tom  cesticom do pogleda na jezero.  Ovdje će opet čekati naš automobil  s vodom i slično. Fotografiranje prema jezeru i završili ste KT 5. Od tamo polako prema kraju breveta natrag na glavnu cestu, zatim lijevo smjer Gospić, do Ličkog Cerja. Tu se skreće lijevo, kod table Pilar, a  slijedeće skretanje je desno prema Svetom Roku. I stiže se na kružni tok u Svetom Roku (tri kruga za sreću oko kružnog toka, pitajte nekog iz udruge Srce Velebita zašto J ) i dolazite do Hotela Sveti Rok od kuda se i krenulo !

Tu Vas čeka okrijepa i kao što smo već rekli tulum na Cvituši !

Za sve obavijesti o samom festivalu pogledajte na našoj stranici :
https://srcevelebita.hr/mtb-festival-biciklizma-srce-velebita/

Faceboku:
https://www.facebook.com/srcevelebita/

Instagramu:
https://www.instagram.com/srce_velebita/

Ako imate mogućnost prebacivanja dva bicikla, cesta i mtb  (ili dođete s gravelom pa je ok samo jedan J ) do Svetog Roka / Lovinca pridružite nam se sva tri dana !

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Prijave

Prijaviti se do 22.5.2024. možete na LINKU.

Kotizacije se do 22.5.2024. uplaćuju na žiro-račun udruge Srce Velebita IBAN HR8323600001102794204 kod Zagrebačke banke d.d.

Za uplatu možete koristiti barcode:

Svaki sudionik dobiva u kotizaciji sudioničku vrećicu s poklonima sponzora i kupon za ručak u subotu 25.5.2024. ispred Hostela Sveti Rok.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje i vožnju u uvjetima smanjene vidljivosti. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat.

Popis prijavljenih

 1. Ana-Marija Drašković
 2. Buljat
 3. Damir Rožman
 4. Dean Narandžić
 5. Dražen Furdi
 6. Ivan Brlek
 7. Ivan Perić
 8. Ivan Radaković
 9. Ivica Gvozdanović
 10. Leopold Kolega
 11. Marijan Klujber
 12. Mario Maršić
 13. Marko Nemec
 14. Matija Bartolac
 15. Milan Špehar
 16. Ninoslav Miholčić
 17. Žarko Perković
 18. Željko Špringer 

Sljedeći breveti