BRM 600 km Delnice

BRM 600 km Delnice

Detaljni plan puta bit će objavljen naknadno.

U subotu 24.08.2024. u 06.00 sati ispred hotela Risnjak (Ulica Lujzijana 36) start je breveta koji je ujedno jedan od preduvjeta za prestižnu titulu RANDONNEUR 10000!

Ruta je podijeljena u tri pravca pa nam je tako Hotel Risnjak ujedno i kontrolna i završna točka za sva tri pravca.

Time limit za ovaj brevet iznosi izazovnih 40 sati što znači da se vidimo na cilju u nedelju 25.08.2024. do 22.00 sata!

KT1 – Ankaran opazovalni stolp

Krećemo ispred hotela Risnjak prema Ankaranu (SLO). Ankaran je primorski gradić i sjedište istoimene općine na krajnjem jugozapadu Slovenije, nedaleko od Kopra i granice s Italijom. Udaljen je manje od 5 km od talijanskog grada Muggie, 6.5 km od Kopra i 33 km od najbližeg hrvatskog grada Buje. Zbog prelaska granice imajte kod sebe važeći dokument… Prva kontrolna točka je stari opazovalni stolp (KT1 – foto) te se nakon fotkanja vraćamo u Delnice (KT2 – hotel Risnjak).

Prva dionica iznosi 255 km sa 3.700 mnv.

KT3 – Grosuplje Spar

Treća kontrolna točka nalazi se u Grosuplju (SLO). Grosuplje je grad i središte istoimene općine u središnjoj Sloveniji. Grad pripada pokrajini Dolenjskoj i statističkoj regiji Središnja Slovenija. KT3 je foto shoping centar Spar. Povratak prema Delnicama i KT4.

Druga dionica duga je 180 km sa 2.100 mnv.

 

 

Zadnja brdska ruta vodi nas prema Jospidolu te jako dobro poznatom usponu preko Kapele (888 mnv) sa obje strane… Kontrolna točka je most u Jezeranama odmah nakon spusta sa Kapele (KT5 – foto). Jezerane su mjesto u Ličko-senjskoj županiji s oko 311 stanovnika i pripada općini Brinje. Istom rutom vraćamo se prema Delnicama i našem cilju, hotelu Risnjak.

Posljednja dionica duga je 170 km sa 2.700 mnv.

Plan puta

Karta

GPX datoteke

Izjava

Informacije

Start i cilj: Hotel Risnjak, Lujzijana 36, Delnice

Kotizacija iznosi 20 EUR.
Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 10 eura.

Prijave

Prijave traju do 21.08.2024. do 23:59 sati

Prijaviti se možete OVDJE.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Ruta je vrlo brdovita i zatjevna. S obzirom da većinom rute prolazimo po gorskim krajevima pripazite na opskrbu hranom i pićem a noću i na životinje, skliske ceste.

Popis prijavljenih

Igor Filla

Sljedeći breveti