Flèche Croatie 2024

Flèche Croatie 2024

Flechè Croatie je 24-satna ekipna randonneurska vožnja. Cilj Flechè vožnje je u 24 sata odvoziti najmanje 360 kilometara. Flechè nije utrka. Flechè nije natjecanje, već druženje i zajedništvo. Ekipe s različitih polazišta voze prema zajedničkom cilju. Flechè je jedinstvena vožnja organizirana pod okriljem Audax Club Parisiena (ACP) i uvjet je za stjecanje titule Randonneurs 5000 i Randonneurs 10000. Flechè Croatie je izvedena iz tradicionalne Flechè Vélocio randonneurske vožnje i organizirana sukladno sljedećim pravilima:

 • Svaku ekipu čini najmanje tri, najviše pet članova koji se voze zajedno do unaprijed od organizatora određenog cilja.
 • Sve ekipe imaju zajednički cilj, ali svaka ekipa sama određuje svoje mjesto starta i trasu, kao i kontrolne točke. Duž trase mora biti najmanje četiri kontrolne točke (najviše 12).
 • Ekipe mogu izabrati istu trasu, ali ne smiju krenuti u isto vrijeme (najmanja vremenska razlika mora biti jedan sat) i ne smiju se voziti se zajedno.
 • Iako svaka ekipa teži odvoziti što je moguće više kilometara, Flechè Croatie nije utrka.
 • Kontrolne točke se ne smiju ponavljati. Nije dozvoljeno ponavljanje trase (krugovi). Između dviju kontrolnih točaka ekipa mora izabrati najkraću moguću trasu. Udaljenost između dviju kontrolnih točaka nije određena.
 • Pratnja je dozvoljena isključivo na kontrolnim točkama.
 • Broj stanki nije ograničen, ali niti jedna ne smije biti duža od dva sata.
 • Od najviše pet članova jedne ekipe na cilj moraju doći najmanje tri člana kako bi se vožnja mogla homologirati.
 • U posljednja dva sata vožnje, ekipa mora odvoziti najmanje 25 kilometara.
 • Osim najmanje udaljenosti koju ekipa mora odvoziti unutar 24 sata (360 km), u odnosu na prijavljenu udaljenost (iz Prijavnice) ukupno odvožena duljina ne smije odstupati više od +/- 20%.
 • Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Osim ovih pravila, svaki sudionik mora poštovati Zakon o sigurnsti prometa na cestama Republike Hrvatske. Kršenje navedenih pravila jednog ili više članova i/ili pratnje može dovesti do diskvalifikacije ekipe.

Svaka ekipa treba izabrati kapetana ekipe, koji predstavlja ekipu i komunicira s organizatorom Flechè Croatie. Trasa je određena najkraćim putem između dviju kontrolnih točaka. Po odobrenju trase, kapetanu će biti dostavljeni kontrolni kartoni s upisanim kontrolnim točkama. Kontrolni kartoni moraju biti potvrđeni na startu i na svakoj kontrolnoj točki. Na cilju kontrolni karton ovjerava organizator. Kontrolne točke mogu biti lokali, trgovine, benzinske postaje, hoteli, …

Obavezno u kontrolnom kartonu mora biti upisana prijeđena udaljenost po isteku 22. sata i 24. sata, razlika ne smije biti manja od 25 km. Udaljenost se potvrđuje u prvom sljedećem mjestu, odnosno na cilju. Moguće su i skrivene kontrolne točke organizatora. Odstupanja od prijavljene trase nisu dozvoljena osim u slučaju izvanrednih okolnosti kao što su radovi na cestama, zabrana prometa uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (vjetra) ili održavanja manifestacija i slično. Trasa, odnosno kontrolne točke moraju se prolaziti redoslijedom kako su i prijavljene u Prijavnici.

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu randonersku vožnju. Vidimo se na cilju u Rakitju!

i

Prijavnica

Primjer ispunjene prijavnice

Izjava

Informacije

Start Flechè Croatie je u subotu 27. travnja, između 10 i 11 sati. Cilj je 24 sata kasnije u nedjelju 28. travnja: Spomen dom Tigrova, ulica Stari hrast 55, Rakitje, 10437 Bestovje. Kapetan ekipe mora predati organizatoru kontrolne kartone najkasnije do 12 sati. Na cilju će biti osigurana okrjepa.

Prijave

Prijavnicu s gpx datotekom, te potpisanom Izjavom za svakog člana ekipe kapetarn ekipe treba dostaviti na email RC-a najkasnije do petka 6. travnja.

Kotizacija iznosi 20 EUR po članu ekipe.

Kao i za brevete, dozvoljena je upotreba bilo kojeg vrsta bicikla (tandemi, tricikli, recumbent, fixie, single speed, …) pogonjenih isključivo vlastitim mišićima. Obavezna oprema je kaciga, a za noćni dio vožnje, kao i za uvjete smanjene vidljivosti, prednje bijelo, stražnje crveno svjetlo i reflektirajući prsluk ili trake.

Popis prijavljenih

RandonneurEkipaPrijavljena trasa (km)
Zdenko GrgurićForrest Gump406
Dario Abičić
Damir Pučar
Silvijo Pale-Halić
Vjekoslav DitrihCycloholics380
Dejan Vincetić
Marko Špiljak
Ivica Rendulić
Mario Greč
Ambrozije PuškarićTrio Fantasticus406
Mario Škarić
Matija Bartolac
Dean Josip PendePedala laganini – Road Stewart364
Darijo Juričević
Dalibor Mikulić
Milan Štrk
Hrvoje Pezelj
Ksenija OletićMeđunarodna cirkuska atrakcija485
Zvonimir Knežević
Matej Činkole
Siniša Babić
Filip LučinBsBn (Bolj star, Bolj nor)364
Davorin Mance
Aleksander Poredoš
Robert ButerinPedal With Heart460
Daniel Roščić
Ivan Čular
Ivan Puškarić
Zlatko HoićFleche Mašina382
Josip Juričić
Krešimir Kaštelan
Marko Omrčen
Saša Ostojić
Vanja VargaRandonneurs Croatie553
Darko Fojs
Robert Bogdanić
Bojan Gunjević
Ares Buršić
GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sljedeći breveti